Portrettintervju – Ida og NA Shaklan

Vi skal bli bedre kjent med Ida Svorkmo og fullblodsaraberen hennes NA Shaklan. Ida og Shaklan leder foreløpig Araberhestcupen for 2022!

Navn og alder på deg og hesten? Ida Svorkmo 25år og NA Shaklan 5år

Bosted? Stjørdal

Hva fikk deg til å melde deg på araberhestcupen? Muligheten å konkurrere med likestilte hester.

Når begynte du å ri? Jeg begynte å ri i 2008 på rideskole.

Når fikk du Shaklan? Og hva gjorde at du endte opp med han? Jeg kjøpte Shaklan i 2018 som 1,5-åring. Jeg var på utkikk etter en hest jeg kunne fortsette med, da forhesten min i rideskolen snart skulle pensjoneres. Jeg har alltid vært glad i araber! Broren til Shaklan står på samme stall og jeg likte veldig godt hans personlighet og å ri ham. Jeg ville ha en slik hest selv som man kan gjøre alt med. Fikk anbefalt å se på Shaklan, dagen etter så jeg at jeg ville kjøpe ham og uken etter ble han min.

Hva synes du er det beste med fullblodsaraberen? Personligheten og det at det er en hest man kan gjøre alt med.

Hva har dere gjort sammen før, og hva er målet for inneværende sesong? Vi har vært mye ute på konkurransebanen i sprang og dressur i de lavere klassene. Målet for nåværende sesong er å gjøre det bra på stevner og de ulike cupene vi er med i.

Hvorfor valgte du å satse på den grenen(e) du gjør? Jeg rir dressur LC og sprang 50-60 cm, jeg drev med dette med min forrige hest også å synes at det er utrolig gøy og har startet mer i dressur nå sammen med Shaklan. Dressur er min gren, men kompleterer med litt sprang også da Shaklan synes det er gøyere.

Hva motiverer deg? Det som motiverer meg er alle de ulike cupene vi er med i og det å kunne gjøre det bedre for hvert stevne vi deltar på.

Hvilke er dine mest minneverdige erfaringer/opplevelser? Mine mest minneverdige erfaringer og opplevelser er Internasjonal Arabian Show på AGR i 2019, der fikk vi en 2.plass i klassen og komme på 2.plass i klubbmesterskapet i 2021. Dette var en kombinasjon av sprang og dressur.

Hvem ser du opp til og hvorfor? Jeg har egentlig ingen jeg ser opptil.

Er det noe du har lyst å prøve eller gjøre igjen? Jeg har lyst til å prøve å starte distanseritt da Shaklan er veldig god på tur og trives godt når vi rir distanser på tur. Jeg har også lyst til å dra på utstilling igjen, og tenker å dra nedover når foreningen har jubeleum om 2 år om det passer.

Hva er ditt beste hack/tips? For de som rir dressur og må flette knopper er «Hec-tec Quick knot» ett supert verktøy for å få flettene til å sitte. Har man en hest med lang eller tykk man anbefaler jeg å bruke størrelse XL da standardstørrelsen kan bli litt kort for lang man.

Har du og hesten din noen morsomme/rare talenter? Shaklan er flink til å gjøre side øvelser om han ikke helt skjønner hva han får beskjed om å gjøre.

Tips til andre som vurderer å melde seg på araberhestcup? Det er bare å melde på, og dersom du er redd for at du ikke starter nok, så hadde jeg nesten ikke startet i fjor å kom på 10. plass. Jeg startet da på lavere nivå enn jeg gjør i år.

3 hendelser på “Portrettintervju – Ida og NA Shaklan”

  1. Guri Hårstad By

    Blir så glad hver gang jeg treffer Ida og hesten sin. Ordentlig radarar som har det gøy. 😊💓🐴.

  2. Tilbakeping: Vinnere av Araberhestcup 2023 – Norsk Araberhestforening

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.