Styret i Norsk Araberhestforening

Lene og Sabat 1

Lene Hammeren

Styreleder
leder@araberhest.no
(+47) 913 15 093

Jeg er en araberhestentusiast med sterk fremtrenden avhengighet. Allerede fra jeg kjøpte min første araber har rasen fasinert meg.

frida og amber

Frida J. Sund

Nestleder
nestleder@araberhest.no
(+47) 974 27 412

Jeg fikk min første fullblodsaraber ved ren tilfeldighet som 13-åring, og siden har ingen annen rase vært vurdert.

275709744_5098483956912991_4933698894167162033_n

Beate Daaland

Sekretær
sekretar@araberhest.no
(+47) 471 72 129

Som barn var min store drøm å ha en enhjørning eller en hvit araberhest! Først som voksen gikk drømmen om den hvite araberhesten i oppfyllelse.

 

Tone Guttormsen

Kasserer
kasserer@araberhest.no
(+47) 900 87 820

SmartSelect_20210111-101820_Photos (1)

Ida Svorkmo

Styremedlem

Jeg bor i Stjørdal og eier i dag min første egne hest, fullblodsaraberen NA Shaklan f. 2017, som jeg er i gang å kjøre og ri inn.

IMG_1579

Mari Skaug

Varamedlem

Jeg bor i Stjørdal i Trøndelag og eier to fullblodsarabere – NA Spirit f. 2010 og NA Magic Najma f. 2021

277232550_1127791684675980_8922769882057456795_n

Sivanja Kvernvik

Varamedlem

Jeg holder til i Oslo og har en fullblodsaraber som heter Themir-Bey (2020). Vår hverdag består i å lære oss alt en liten hest trenger å kunne.

Lene Hammeren

styreleder

leder@araberhest.no 
(+47) 913 15 093

Jeg er en araberhestentusiast med sterkt fremtreden avhengighet. Allerede fra jeg kjøpte min første araber har rasen fasinert meg. 

Frida J. Sund

Nestleder

nestleder@araberhest.no 
(+47) 974 27 412

Jeg fikk min første fullblodsaraber ved ren tilfeldighet som 13-åring, en liten, rød vallak, og siden har ingen annen rase vært vurdert. 

Beate Daaland

Sekretær

sekretar@araberhest.no 
(+47) 471 72 129

Som barn var min store drøm å ha en enhjørning eller en hvit araberhest! Først som voksen gikk drømmen om den hvite araberhesten i oppfyllelse.

Noen annen rase har aldri vært vurdert. Den første hesten var dog kun halvt araber og spennende historisk da en av landets første oppdrettere av fullblodsarabere Arne Hegna først avlet New Forest og deretter gikk over til fullblodsaraber og min Sunshine var skjæringspunktet mellom disse. Det var alltid araberen i henne som fasinerte meg.

Siden den spede begynnelse på midten av 80-tallet har det blitt flere araberhester. Allerede i 1986 startet jeg mitt første distanseritt. Fullblodsaraberen ikke bare er uten sidestykke best i distansesporten, men også de vakreste, tøffeste og smarteste hestene som finnes så valgene fremover ble enkle. Min første fullblodsaraber var hoppa Mala-Mala, på samme tid hadde jeg også en Shagya araber hingst. Så ble det Wilka Darli fra Stenumgård og en egenoppdrettet angloaraber. Det var den spede begynnelse, nå bor jeg på småbruk ved Gardermoen omgitt av 14 herlige arabere hvorav de fleste er eget oppdrett. Jeg var så heldig å få kjøpe hingsten Bumar som fortsatt er den fullblodsaraberhingsten med høyest poengsum fra kåring. Og da måtte man selvfølgelig ha føll. Og flere føll. Jeg har nå åtte avkom etter Bumar i stallen og det første barnebarnet.

Til daglig jobber jeg som logistikkansvarlig i et stort selskap innen byggenæringen og bortimot all fritid går med til hest. Samboer med Klaus, hunden Molly, to katter og de nevnte hestene. Jeg er aktiv innen distanse og dressur som rytter, har gjennom mange år vært internasjonal og nasjonal dommer selv om den biten er tonet kraftig ned. Har alltid hatt verv av forskjellig art, men å bli registrator i Norsk Araberhestforening var noe av det jeg har satt aller mest pris på. I 2019 gikk jeg i tillegg inn som leder av Norsk Araberhestforening sammen med en super gjeng som utgjør resten av styret. Vi har mange tanker og ideer og en del formaliteter å ivareta. Utstilling, cup, vedtekter, medlemsblad – oppgavene er mange.

Denne lille, svenske araberen skinte som gull i sola og fascinerte meg stort. Redd sin egen skygge, men snill som dagen var lang.

 

Når tiden var inne for gamlefar til å reise til de eviggrønne beitemarker, var jeg fast bestemt på at jeg aldri skulle ha noen ny hest. Det var til jeg møtte min dronning, selveste Tenaya Amber, også ved ren tilfeldighet. Hun har vært i mitt eie siden 2019, etter flere år på helfor-avtale.
Jeg fikk gleden av å ri henne inn som 5-åring, og fokuset siden da har vært på å skape en allsidig hobbyhest som kan brukes til det meste og å trene på en måte som ivaretar god helse og holdbarhet i hesten. Vi har deltatt på ett distanseritt, og flere utstillinger og vil forhåpentligvis forsøke oss innenfor dressurrailen i fremtiden.

 

For å finansiere «hesteriet» jobber jeg til daglig som Service Delivery Manager, med leveranser, logistikk og produktportefølje, i et nordisk IT-konsern lokalisert i Moss.

Som barn var min store drøm å ha enten en enhjørning eller en hvit araberhest! Først som voksen gikk drømmen om den hvite araberhesten i oppfyllelse. Det var araberhoppa Edith og araberblandingen Skippy som åpnet øynene mine for rasen med sitt vakre utseende, nyskjerrigheten og morsomme personligheter. Da visste jeg at araber,- det skulle jeg ha!

I 2016 kom Spartacus K.A f: 2012 inn i livet mitt og vi koser oss med litt forskjellig på hobbybasis. Vi har deltatt på distanseritt og utstilling, men trives best med gode skogsturer og Working Equitation (det er litt som agility – en herlig kombinasjon av dressur og miljøtrening), samt at vi nå lærer oss klassisk dressur/akademisk ridekunst.

Til daglig driver jeg butikk innen hestesport for Hööks og elsker å kunne kombinere jobb med livsstil. Jeg brenner for å vise frem alle bruksområder for den fineste rasen jeg vet om, og er veldig glad for å få lov til å være en del av denne flotte gjengen i NAHF.

Tone Guttormsen

kasserer 

kasserer@araberhest.no 
(+47) 900 87 820

Ida Svorkmo

styremedlem

Jeg bor i Stjørdal og eier i dag min første egne hest, Fullblodsaraberen NA Shaklan f. 2017, som jeg er i gang å kjøre og ri inn.

Mari Skaug

varemedlem

Jeg bor i Stjørdal i Trøndelag og eier to fullblodsarabere – NA Spirit f. 2010  og NA Magic Najma f. 2021.

Jeg har holdt på med hest i mange år, og holder til i Stjørdal. Eier i dag min første egne hest, fullblodsaraberen NA Shaklan på 4 år. Jeg kjøpte Shaklan som åring og som jeg nå jobber med å ri og kjøre inn. Planen er å bruke han til ulike konkurranser. Jeg har tidligere startet ganske aktivt opp til 70 cm sprang og LC dressur med tidligere hest. Jeg har også prøvd distanse, utstilling og western. Jeg har også en plan om å starte mer av dette og også prøve oss innen kjøring.
Videre har jeg vært veldig aktivt medlem i styret til Blakstad Hestesportklubb og Sør-Trøndelag rytterkrets, der hovedfokuset har vært bredde og rekruttering.

I tillegg har jeg en welsh cob hoppe. Tror jeg kan beskrives som en ekte hobby-rytter. Jeg prøver å ri eller jobbe alle tre hester hver dag, og gjør litt-av-hvert-av-alt på lavt nivå; turridning, western, dressur, sprang, distanse og bakkearbeid (tømmekjøring,
langetøyler-arbeid, parelli-øvelser). Jeg er aktiv i vår lokale rideklubb «Blakstad Hestesportklubb» og i et frittstående lag «Stjørdal og Hegra Hesteavlslag». Jeg er steward i Norges Rytterforbund og har hjulpet til på mange trønderske sprang- og dressur-stevner
gjennom mer enn 10 år. Jeg er (tidlig-) pensjonist og koser meg i stall og med hestene mange timer hver dag. Mine tre hester står oppstallet på et ridesenter med gode fasiliteter for trening, og jeg bor bare 500m unna.

Araberhesten oppdaget jeg mens jeg var utestasjonert i Canada for Norsk Hydro i 1996-2002. Jeg bodde da i Calgary inntil Rocky Mountains, og likte å gå tur i fjellene. Møtte ofte på ryttere innover i fjellene, og traff på en hestetur-guide som benyttet kun araberhester. Jeg
ble invitert med på tur, og etter hvert ble det mange turer både 1-dags og fler-dags. Vi sov under åpen himmel og hadde med packhester (arabere sevlsagt) for å bære mat og sovepose. Det første året fikk jeg låne en sort 3 års arabervallak ‘Smokey’. Dermed var det gjort – fra da av er jeg dypt fasinert og betatt av araberhesten! Måten de tar seg frem på i ulendt og bratt terreng, deres hengivenhet overfor menneske (rytteren), deres høflighet og ustråling.

Jeg farter en del rundt i trøndelag med mine hester, enten det er for en tur i nye områder, eller for deltagelse på kurs og treninger. Gjennom årene har jeg møtt mange heste-eiere og hesteinteresserte mennesker som blir positivt overrasket når de hører og ser araberhestene. Både Zimar og Spirit er svært gode ambassadører for rasen, og jeg nøler ikke med å skryte rasen opp i skyene og ‘preke’ om hvor ridbare de, hvor fantastiske de er som turhest og hvor velegnet de er som familiehest!

Sivanja Kvernvik

varamedlem

Jeg holder til i Oslo og har en fullblodsaraber som heter Themir-Bey (2020). Vår hverdag består i å lære oss alt en liten hest trenger å kunne.

Jeg holder til i Oslo og har en fullblodsaraber som heter Themir-Bey (2020). Vår hverdag består i å lære oss alt en liten hest trenger å kunne, og etter hvert har jeg planer om å kjøre og ri ham inn. Hestelivet mitt startet når min far satt meg opp på hesteryggen i en alder av 3 år, og fra 7 års alder har jeg ridd aktivt og holdt på med hester mer eller mindre uten opphold. Mitt første møte med fullblodsaraberen var når jeg traff på den røde araberhoppen Zasha i 1993, der og da forelsket jeg meg hodestups i rasen. Jeg er en allroundrytter som har prøvd ut det meste av grener innenfor hestesporten på hobbynivå. Jeg var på tidlig på 2000 talet aktiv i Ski rideklubb og har blant annet juniorlederkurs fra Starum i bagasjen. Min første hest var varmblodblodstraveren Cèst Beau, med han fikk jeg også prøve meg bla. på noen distanseritt, lange tøyler og AR. Jeg har de siste årene reist en del og vært på bla hestesafari i SA og Botswana, Afrika. I 2005 holdt jeg på å kjøpe den første araberen, men om det var tilfeldigheter eller omstendighetene dengang… uansett skulle det drøye helt til høsten 2020 før jeg endelig ble eier til en fullblodsaraber. Da kom Themir – Bey (2020) inn i livet mitt og hverdagen består nå i å forme en allroundhest innenfor ulike bruksområder.

Registreringsutvalget

Registrator – Lene Hammeren
Medlem – Mette Nordmand
Medlem – Anne S. Bakken

Valgkomité

Lisa Olsen – lisa.veronica.olsen@gmail.com 
Rita Snellingen

Redaksjon

Webredasjon – Frida Sund
Redaksjon – Beate Daaland og Sivanja Kvernvik

Kan vi hjelpe deg?

Kontakt Norsk Araberhestforening via e-post, pr telefon eller send oss en melding via vår Facebook-side. 
Benytt lenkene nedenfor for kontaktinformasjon:

Organisasjonsnummer 992 649 631
Kopirett 2021 © Norsk Araberhestforening