Hestepass og
registrering av fullblodsaraber

Hestepass til hest som er registrert

Kontakt veterinær for utfylling av avtegn og innsettelse av microchip.
Returner papirene snarest til registraturet.
Kontroller at sidene til hestepasset er korrekt utfylt. Om avtegn er ukorrekt gjengitt vil sidene bli returnert, og du må kontakte veterinæren på nytt for korrigeringer.
Når faktura er betalt sendes det ut et hestepass som alltid skal følge hesten, samt et eierbevis som eier må ta godt vare på. Ved salg av hesten skal alltid eierbeviset med utfylt salgsmelding sendes inn til registraturet for registrering av nytt eierskifte.
Vi minner om at alle hester skal ha pass i henhold til Mattilsynets regelverk.

Nyregistrering av fullblodsaraber

Om søknad sendes inn av andre enn oppdretter, må det vedlegges dokumentasjon som bekrefter at søker er eier av hesten.  (eks. utfylt skjema for eierskifte eller kjøpekontrakt)

Nyregistrering av fullblodsaraber

Om søknad sendes inn av andre enn oppdretter, må det vedlegges dokumentasjon som bekrefter at søker er eier av hesten.  (eks. utfylt skjema for eierskifte eller kjøpekontrakt)

Søknad godkjent

Kontakt veterinær for utfylling av avtegn, hårprøve og innsettelse av microchip. Behandlingstid for DNA-test tar ca. 4- 6 uker, avhengig av når på året de sendes inn og hvor travelt det er på laboratoriene. Vent ikke med å returnere disse papirene, alle føll bør være ferdig registrert innen utgangen av det året de er født.

Kontroller at sidene til hestepasset er korrekt utfylt.  Om avtegn er ukorrekt gjengitt vil sidene bli returnert, og du må kontakte veterinæren på nytt for korrigeringer.
Når fakturaen er betalt sendes hårprøvene til testing og når vi har mottatt godkjent resultat av DNA-testen er hesten godkjent for registrering i NAHFs register, og pass/eierbevis utstedes.

Pass og eierbevis sendes som rekommandert sending og det er viktig å ta godt vare på disse. Passet skal alltid følge hesten og Mattilsynet krever at alle pass skal kunne fremvises innen 3 timer ved uanmeldt besøk. Ved salg av hesten skal alltid eierbeviset med utfylt salgsmelding sendes inn til registraturet for registrering av nytt eierskifte.
Nye pass etter 1. juli 2010 har ikke informasjonssidene om eierskifter, disse passene trenger man da ikke sende inn ved eierskifte.

Kan vi hjelpe deg?

Kontakt Norsk Araberhestforening via e-post, pr telefon eller send oss en melding via vår Facebook-side. 
Benytt lenkene nedenfor for kontaktinformasjon:

Organisasjonsnummer 992 649 631
Kopirett 2021 © Norsk Araberhestforening