Portrettintervju – vinner av Araberhestcup 2021

Vi skal bli bedre kjent med vinneren av Araberhestcup 2021: Silje Aurora Fjørner Skjøldt, sammen med hesten Wahila Bint Pacha. Begge er 16 år, og de holder til i Langset, Eidsvoll.

Hva fikk deg til å melde deg på araberhestcupen?

Jeg meldte meg på araberhestcupen fordi jeg ikke var så godt kjent i araberhestmiljøet. Wahila var min første araber og det var mitt første år i foreningen. Jeg tenkte cupen var en fin mulighet til at folk skulle kunne vite om oss, og vi få vite om andre. I tillegg rir vi veldig mye stevner fra før av og da syntes vi det kunne vært gøy å se hvor mye i forhold til andre.

Når begynte du å ri? Jeg begynte å ri da jeg var rundt 8 år. Hadde alltid likt hest, men det var da venninnen min fikk begynne å ri at jeg klarte å mase meg til det selv også.

Når fikk du Wahila? Og hva gjorde at du endte opp med henne? Jeg fikk Wahila sommeren 2019. Vi hadde akkurat solgt ponnien jeg hadde og var på jakt etter noe jeg kunne konkurrere med og utvikle meg med. I tillegg var det et stort krav for oss at hesten er snill da søsteren min som er sterkt svaksynt også ville ri. Vi dro til Molde og prøvde Wahila og det trengtes ikke mer enn en prøveridning før vi var sikre på at dette var hesten for oss!

Hva synes du er det beste med fullblodsaraberen? Jeg kjenner ikke til så mange andre araberhester, men når Wahila er mitt utgangspunkt må jeg nok si at det er den beste rasen. Hadde noen spurt meg for 6 år siden skulle jeg aldri hatt en fullblodsaraber da det ikke er hester som kan hoppe eller gå dressur eller feltritt…, men alle de fordommene er jo bare tull. Araberhester er fantastiske hester!

Hva har dere gjort sammen før, og hva er målet for inneværende sesong? Jeg og Wahila har ridd både sprang, dressur og feltritt, men det var nok sprangen som var det morsomste for oss. Sammen har vi ridd to landsmesterskap og endt opp som topp 10, tatt sølv i kretsmesterskap, vunnet masse distriktstevner og tok seieren i sammenlagt landscup på Solør i fjor. I år er ponnitiden min over og jeg har fått en hest å satse med. Å satse med to er utrolig dyrt så jeg er nødt til å velge litt, men Wahila er med på de stevnene det passer. For en måned siden var vi på Hønefoss og red Kylling-tour. Wahila ble plassert alle tre dager og tok sammenlagt bronsje. I tillegg har vi vært med i skuespillet *Jernverket* og spilt sendebud. Verdens beste ponni!

Hvorfor valgte du å satse på den grenen(e) du gjør? Jeg ville først bare ri litt av alt da jeg fikk Wahila, så ble jeg bitt av feltrittsbasillen, men da vi kom til LA nivå ble hun litt usikker på noen hinder og fordi jeg bare hadde ett ponniår igjen valgte jeg å gå tilbake til sprang og ri det vårt siste år i ponniklasser. Dette fungerte kjempebra og den ponnien er virkelig rå! Spesielt i omhoppingsklassene – da hun snur på femøringen!

Hva motiverer deg? Det som motiverer meg er nok resultater på stevner. At jeg hele tiden får noe å jobbe med. Det er også viktig for meg å ha mål, for mestringsfølelsen man får når man når de målene er så stor. Da er det lettere å jobbe videre og bli motivert.

Hvilke er dine mest minneverdige erfaringer/opplevelser? Jeg må nok si at topp tre minner er Landsmesterskapet, Solør cup og å ri *ride in* til McDonalds.

Hvem ser du opp til og hvorfor? Før så jeg veldig mye opp til Victoria Haugen. Var hun som fikk meg til å ville ri feltritt og hjalp meg masse. Nå har hun gitt seg med hest så nå må jeg nok si det er de andre gode i feltrittsmiljøet jeg ser opp til. De som behandler hesten bra, presterer og i tillegg er hyggelige. De ser jeg opp til!

Er det noe du har lyst å prøve eller gjøre igjen? Jeg har veldig lyst til å være med i et galoppløp! Hestene mine elsker å løpe fort og det gjør jeg også!

Hva er ditt beste hack/tips? Mitt beste tips er å gjøre hesten din allsidig. Det er så lett å tenke at man skal gjøre så mye av det samme for å bli god på en ting, men jeg har vunnet så masse på å gjøre forskjellige ting. Ikke bli låst til ridebanen, men ri ut på tur i alt mulig terreng, bad med hesten, ri til McDonalds og husk at det skal være gøy!

Har du og hesten din noen morsomme/rare talenter? Hm, denne var vanskelig… jeg kommer ikke på så mye, annet enn at jeg synger da. Men det morsomste med Wahila er at hun elsker å vinne, da ser det ut som hun smiler fra øre til øre.

Tips til andre som vurderer å melde seg på Araberhestcupen? Ri så mange stevner som du bare kan! Det er sånn du samler poengene. Husk å ha det gøy underveis!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.