Kalenderbilde januar – Spartacus KA og Beate

Spartacus og Beate på deres første WE stevne.

Hver måned fremover ønsker vi å publisere historien bak bildene i kalenderen vår. Først ut er januarbildet av Spartacus KA og vår egen Beate Daaland. Hun skriver om da de var på sitt første WE stevne. Dette vil vi dessuten tro er en gren flere fullblodsarabere vil kunne gjøre det godt i. Les historien:

Dette bildet er av Spartacus og meg på stevne i Working Equitation. Der fikk vi en flott 2 plass i vår klasse. Dette var også det første offisielle WE stevnet i Norge, så det var ekstra stas! Vi var eneste representant av fullblodsaraberen, men jeg ser det er flere og flere på treninger, og det gleder meg!

Working Equitation (WE) er en ridegren basert på arbeidet på gårdene i de søreuropeiske landene, og i to av delprøvene bruker man hinder inspirert av dette arbeidet. Visste du at ved å utføre disse oppgavene, eller å samle kveg, så utfører man en rekke dressurøvelser?

WE er en sport som består av 4 delprøver. Delprøvene er dressurprøven, teknikkprøven, fartsprøven og kvegprøven (sistnevnte i internasjonale lagkonkurranser).I dressurprøven rir man et dressurprogram tilpasset sporten, mens i teknikk- og fartsprøvene rir man hinder (utfører oppgaver som f.eks å åpne/lukke port, ri over bro, rygge i vinkel, ringe med bjelle, samle ringer fra tre-okse og masse annet). I teknikkprøven rir man hindrene presist og med korrekt teknikk, mens i fartsprøven rir man på tid.

WE er en sport som er givende og motiverende for både hest og rytter, og som vektlegger harmoni mellom ekvipasjen. Vi startet med å leie rundt teknikkbanen, så dette er en super treningsmetode uansett hest, rytter, alder og nivå.

Ønsker du å vite mer om WE, kan du se mer på www.workingequitationnorge.no eller på Facebook https://www.facebook.com/wenorge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.