Eierskifte

EIERSKIFTE

Følgende sendes inn til registraturet;

For hester med hestepass og eget eierbevis.

  • Eierbevis med fullstendig utfylt salgsmelding (baksiden av eierbevis), bekreftet kopi av kjøpekontrakt sammen med skjema for tapte papirer eller skjemaet eierskifte sammen med skjema for tapte papirer.  
  • Ønskes eierskiftet påført i hestepasset, må hestepasset vedlegges. Dette gjelder ikke nye pass etter 1. juli 2010.

Viktig:  Hestepasset alene vil ikke godkjennes for registrering av eierskifte. Det samme gjelder ubekreftet kopi av kjøpekontrakt. Det er også kun eierbevis som godkjennes uten følge av skjema for tapte papirer. 

For eldre hester som ikke har hestepass.

  • Originalt registreringsbevis med bekreftelse av ny eier påført i registreringsbeviset eller bekreftet kopi av kjøpekontrakt.
  • Alle hester som ikke har hestepass må bytte ut det gamle registreringsbeviset til hestepass når eierskifte skal registreres.

BRUTT EIERSKIFTE

Merk at ubrutt rekke av eierskifter må dokumenteres før eierskifte kan foretas og evt. avkom registreres! Skal du selge en hoppe eller hingst er det viktig at eierskiftene er i orden , med tanke på at den på et senere tidspunkt vil kunne bli en avlshest.

Brutt eierskifte belastes med egen avgift.

NAHF går ikke inn i konflikter mellom kjøper og selger – dette må løses enten ved forlik mellom partene eller via det norske rettsystemet.

Tips ved kjøp av hest
Sjekk at papirene er i orden før kjøp. Om hesten ikke er registrert, undersøk med registraturet om hesten kan registreres. Kan ikke selger vise papirer/pass på at hesten er registrert og i eiers navn, undersøk hestens status med registraturet. 

 

 

NAHF

 

Kontakt:
Norsk Araberhestforenings Registratur
Registrator:  Lene Hammeren
Sætrevegen 62
2054 Mogreina
Tlf: + 47 913 15 093 (man-fre 19:00-21:00)
e-mail: registrator@araberhest.no
NB: Ved rekommanderte sendinger, adressér til NAHFs Registratur v/ Lene Hammeren

Bruk helst e-post eller send sms

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.