AS Sinans Pacha

  INTERVJU MED ARGRO ARABIANS

 AS Sinans Pacha

AS Sinans Pacha e. Ansata Sinan u Saskia

 

1. Hvem er du ditt navn, bosted evet stutterinavn?
Vi heter Aase og Roar M. Fjeld og bor på Kleppen gård i Sauland, Telemark. Vi driver Argro Arabians.

2. Din erfaring med araberhest?
Hadde ingen erfaring som hesteeiere. Vi syntes godt om det elegante utseendet til de edle araberne og etter noen besøk hos Margit og Gøsta Heitmann ved Calbar Arabians, Danmark, oppdaget vi også hvor intelligente og snille de var. Så det ga mersmak. I 2004 kjøpte vi to 8 år gamle hopper, Ca Bint Qatar og F.A Meseda, samt en 1 åring, Ca Sida.

3. Hva synes du om auksjonen så langt, hvorfor deltok du på auksjonen, hvilken bedekning vant du på auksjonen og hvorfor valgte du denne?
Jeg synes det er et veldig godt tiltak for å høyne nivået i Norge og få hjelp/veiledning til å plukke hingster av høy kvalitet. AS Sinans Pacha er den hingsten på auksjonen med det beste avlsresultat/ avkom etter seg, med bla Word Champion Stallion, Escape Ibn Navaronne D. Han har bevist sin avlskvalitet, han har meget gjennomavla linjer på begge sider. Vi har CA Sida som også har spanske linjer (som Navaronne D) og synes dette var meget spennende. As Sinans Pacha er jo selv World res Champion Colt og er meget korrekt og vakker.

4. Hva synes du om hingstene i Futurity Cup 2006?
Jeg synes Futurity Cup komiteen har gjort en fremragende jobb. Alle hingstene innehar meget høy kvalitet og er noe av det beste Europa kan by på.

5. Hva håper/tror du hingsten vil bidra med i kombinasjon med din hoppe?
Foredle og legge ”glasuren”, bidra med ennå større øyer.

6. Hvilken hoppe (stamme, resultater, bilde etc.?) har du planlagt å benytte og hvorfor? 
Ca Sida er blitt 3 år gammel. Hun er den fineste hoppen vår, det blir spennende å se resultatet. Synes det er fantastisk at Nette Bådal har klart å få AS Sinans Pacha hit til Norge.

7. Hvor skjer befruktningen og hvilken metode (naturlig, fersk, frossen) planlegger du å benytte deg av ved å få din hoppe drektig?
CA Sida ble kjørt til Nordlys Araber hvor de har godkjent seminstasjon. Der kan de tappe/ inseminere og vil vurderes hva som egner seg best.

8. Hva er dine håp/ønsker med føllet (kjønn, ekstriør, kvaliteter, avtegn etc.?)
Vi håper på et hoppeføll, men en hingst er selvsagt velkommen, men vi vet at denne blir flott!

 CA Sida 

CA Sida e. CA Sidon u. Zazada

 CA Sida

9. Kunne du tenke deg å delta igjen om det skulle bli arrangert Futurity Cup?
Ja, svært gjerne.

10. Hva synes du om den fantastiske premiepotten som nå er på over 100.000 nok, hva er din realistiske målsetning om du skulle vinne førstepremien som pr i dag er på over 40.000 nok?
Det ville selvsagt vært veldig morsomt å vinne, men det viktigste er allikevel at nivået i Norge har blitt såpas mye bedre, og derved er det en glede å bare få delta.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.