Mirokan

 INTERVJU MED NESSVANG ARABIANS

Mirokan

Vi  er Nessvangarabians, som holder til i trøndelag. Nærmere Stjørdal. Jeg Veslemøy Nyland og min sammboer Frode Næss kjøpte dette småbruket for 6 år siden. Slik at jeg kunne få dyrke min lidenskap Araberhest.

Jeg kjøpte min første araber for 11 år siden og angrer ikke ett sekund. Det blir bare flere. Jeg bruker araberen til alt, men det er mest familiehest, siden vi er småbarnsforeldre.

Auksjonen så langt er kun positivt fra min side. Jeg vurderte enten å selge hoppen min eller bruke en annen hingst. Og falt pladask for to. Hvorfor jeg gjorde det vet jeg ikke riktig. Men har stor tro på den kombinasjonen med min hoppe. Mirokan ble den heldige. Han og min hoppe har mye tilfelles.( Vi likte han begge to).

Hingsten i cupen synes jeg var av høykvalitet. Og håper dette blir en årlig auksjon.

Jeg håper å tror at den kombinasjonen jeg har valgt vil gi meg høyere kvalitet.
Jeg har brukt Karijsha som er etter El Fawor og Kara Kum. Hun har polske linjer. Hun er aldri vist på Show da hun stort sett har hatt stor mage. Det er ei lita hoppe med ett stort hjerte.

Jeg var raskt ute. Så etter kun en uke etter cupen var avsluttet begynte vi å bedekke. Vi gikk for frossen sæd. Kjørte hoppen opp på avelstasjonen i selbu. (Garli avelstasjon) og der sto hun i 3 dager. Etter 17 dager var vi å fikk bekreftet drektig så hun er nå snart to mnd på vei (i juni- red. anm.).

Jeg håper på ett hoppe føll, men tar gjerne imot en hingst. Fargen er nesten sikkert brun, og ei stjerne og noe hvitt på bena. Da begge foreldrene er slik.

Jeg håper på ett hoppe føll, men tar gjerne imot en hingst. Fargen er nesten sikkert brun, og ei stjerne og noe hvitt på bena. Da begge foreldrene er slik.

Jeg kommer til å delta igjen. Jeg synes dem som har ordnet med dette har gjort en fabelaktig jobb. All ros til dem.

Det er jo en sukkerbit på slutten av dette som få kan motstå. Det er fantastisk at en kan vinne litt penger på show også. Det gjør jo at alle vil vinne førstepremien. Jeg gleder meg til å se alle avkommene. Og håper at det er flere som er like heldig som meg med å lage futurity barn.

 

Mvh Veslemøy Nyland. Nessvangarabians

 Karijsha

Karijsha e. El Fawor u. Kara Kum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.