WAHO Trophy vinner 2022 – Malika

Når WAHO trofeet skal deles ut, ser vi etter en hest som har vært en utmerket ambassadør for rasen over tid. Trofeet skal deles ut til en norskfødt fullblodsaraber som fortsatt lever og er registrert i Norge.
Styret i NAHF har valgt å utpeke Malika f. 2007 (DF Malik Jamil (DE) x Silver Esmoora (SE)) og eier Kine Marlin Stav Sørli som vinner av WAHO Trophy for året 2022! Malika har utmerket seg ved meritter i blant annet Mounted Games, der ekvipasjen har deltatt både i NM og VM. Hun er og har vært nettopp en utmerket ambassadør for rasen vår. Vi gratulerer!

Eier: Kine Marlin Stav Sørli
Oppdretter: Rita og Terje Snellingen
ÅrstallGrenPlassering
2018Mounted Games2. plass i NM individuelt
2021Mounted Games8. plass i VM lag i Frankfrike
2022Mounted GamesFamilieshow på Oslo Horse Show, Telenor Arena.

Bli bedre kjent med ekvipasjen gjennom Kines egne ord nedenfor:

Når kom hesten i ditt eie og hva gjorde at du endte opp med nettopp den hesten?

Hadde en fullblodsaraber på helfôr i to år, Mira. Hun lærte meg på godt og vondt hvor sensitive araberen er, men samtidig også hvor hardføre, lojale og lydige for rytteren. Jeg ble hekta på rasen og bestemte meg for å kjøpe en selv i år 2015. Søkte vilt på ulike salgs staller i Norge og i utlandet, og fant kun en jeg kunne tenke meg her i Norge som passet til mine kriterier som høyde og utdannelse.

Hva er dine mest minneverdige opplevelser og erfaringer med denne hesten? 

Det må være alt vi har lært sammen og opplevd gjennom treninger og reiser. Jeg har aldri prestert så høyt med en ponni tidligere, kjørt så mange mil og krysset så mange land eller vært en stoltere hesteeier. Uansett hvor vi reiste, fikk hun alltid kommentarer for henne usedvanlige vakre utseende og karakter på banen. I 2021 ble det norske landslaget under VM i Frankrike premiert for de med best Horsemanship på ponniene. Det var en stor pris å vinne, for her hadde trenere, dommere og ryttere selv stemt frem sine favoritter. Det var for oss den beste prisen å vinne for det ligger mye respekt fra oss ryttere i hvordan vi behandler våre firbeinte venner og å være et forbilde for godt hestehold.

Hvilken er «deres gren» og hva er grunnen til at dere satser i nettopp denne grenen?

Grenen vår er Mounted Games, og det har alltid vært et bevisst valgt fra min side å bruke henne til denne grenen da hun har et kaldt hode med hard mentalitet. Malika er også en leken dame som trenger å pushes for å «skremme» spøkelsene før de skremmer henne. Og der er hun rå på lojalitet og lydighet, hun tar imot beskjeder og trosser frykten, heller enn å la panikken ta overhånd. Det har ført til at vi kan ri over bekker og fjell, tolerere høye lyder fra publikum og trafikken, prestere tett på ulike ponnier og størst av alt! Gi meg tilliten til å være piloten, og la henne bli styrt med vekten av setet og med stemmen.

Hva er målene fremover? Målet vårt er å gi oss på topp. Malika har prestert i mange år, og fortjener et aktivt hjemmeliv. Hun er fremdeles ei sprek dame som løper fra de fleste på tur og på banen, men nå skal den yngre garden få gleden av kunnskapen og erfaringen, på junior nivå. Hun har ingen skader etter mange år i sporten, og det forteller meg bare hvor hardfør denne rasen er, så lenge de blir allsidig brukt og får mye utegang. Det er i hvert fall den viten jeg har om denne fantastiske rasen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.