Girlan-Bey og Pilot

INTERVJU MED BUD-VINNER PÅ GIRLAN-BEY OG PILOT 

Girlan-BeyVi er et par i 30-åra som har hatt hest i noen år. Det startet med at jeg (Rita) hadde en kjøreponni og Jan Arild var da ikke særlig interessert for å si det mildt. Men vi fikk da et tilbud om å kjøpe ei araberhoppe fra Sverige og jeg hadde alltid drømt om araber. Jan Arild var fortsatt bare middels interessert, men jeg fikk overtalt ham og vi kjøpte den første araberen i hans navn. Soraya (Da Capo og Sayonara) er ei svært snill og trivelig hoppe og fra da av var også Jan Arild bitt av hestebasillen.Pilot

Etter det har det gått slag i slag og vi har etter hvert hatt noen arabere. Vi kjøpte også en hingst, Ca Caza (Canyon og Bint Zareefa) i fra Sverige oppdrettet på Calbar i Danmark. Denne fikk vi 4 avkom etter, 3 hopper og 1 hingst. Hingsten er solgt og en av hoppene er også solgt til Ann Britt Persson i Sverige. De restererende eier vi fortsatt selv. Og per i dag har vi totalt 6 arabere fordelt på 2 voksne hopper, 1 unghingst Shaqab (Ceper og Suecia), samt våre 2 egenoppdrettede hopper og årets hingsteføll etter Girlan Bey.

Da vi først oppdaget at NAHF skulle ha futuritycup satte vi oss ned og tittet litt på stammer osv. Vi hadde jo svært lyst på å delta og ettersom vi da året før mistet vår egen hingst var jo dette en gylden sjanse. Vi så jo straks at det var mye bra å velge i. Det var særlig 2 av hingstene som var svært interessante, Girlan Bey og Pilot. Girlan Bey har siden futuritycupen stått i avlstjeneste i Polen og det er en svært flott stjerne raskt på vei oppover i araberhestverdenen. Ikke bare er han flott å se på men han er også svært snill og trivelig (med for tiden svært lykkelige eiere). Både eksteriørt og stammemessig er dette to vidunderlige hester. Vi mente at disse ville matche våre hopper perfekt og vible med i budrundene og fikk begge. Auksjonen var svært bra og det var et flott initiativ til å fremme Norsk avl.

Vi valgte å bruke Girlan Bey på vår hoppe Soraya, dette ble et svært flott hingsteføll. Her foregikk bedekningen på naturlig vis hos hingsteeierne familien Kristoffersen som også har mange andre kjempefine hester. Denne lille tassen har et voldsomt steg og ser pr. i dag ut til å bli svært flott, men det er en hard konkurranse med mange andre flotte avkom også så vi får se. På vår andre hoppe My Zofiah (Zalotnik og My Delilah) valgte vi å bruke Pilot. Her foregikk det hele med frossen sperma ved Spangberg i Stange. Et år før cupen hadde vi også sett bilder av denne hingsten og hadde lyst til å avle på ham også før cupen. Men dessverre her ble det ingenting.

Håpene var jo store til begge bedekningene, men det viktigste for oss er først og fremst å lage friske flotte føll som har en lysende framtid både eksteriørt og temperamentsmessig. Og vi må jo være litt ydmyke og si at vi sikkert som alle andre håper at dette skal bli noe stort. Men man skal jo også se litt realistisk på det hele og det er på langt nær alle hester som blir en stjerne. Men vi vet at hvis årets føll med sitt sett fantastiske gener arver det positive fra begge foreldre så skal denne lille tassen ha gode forutsetninger for å hevde seg i futuritycupen og andre konkurranser. Men det gjenstår å se.

En ting er i hvertfall sikkert, blir det flere cuper så tror vi sikkert vi hiver oss med igjen hvis noe skulle være aktuelt for de hoppene vi har.

Premiepotten er høy. Men vi har nok ikke gjort oss all verden med meninger om dette hvis og om og men vi skulle vinne. En ting er vel helt sikkert, skulle vi være så heldige går nok en stor del av disse pengen i det store “hestesluket”.

Vi vil med dette ønske alle våre konkurrenter lykke til og gratulerer med føllene.

Mvh Rita Pettersen og Jan Arild Langeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.