Norsk Araberhestforening

 
  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
 HjelpHjelp   SøkSøk   Registrerte brukereRegistrerte brukere   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem   ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 
FUTURITY CUP nytt fra styret

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Forum Hovedsiden -> Generell Diskusjon
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Marit RakvaagBle Medlem: 04 Jan 2008
Innlegg: 209
Bosted: Randaberg

InnleggSkrevet: 13 Des 2008 08:41    Tittel: FUTURITY CUP nytt fra styret Svar med Sitat

Futurity Cupen 2008-2010.
Det har vist seg at 2008 har vært et år hvor drektighetene ikke kom lett. Av forskjellige årsaker har kun tre av Futurity Cup auksjonshoppene blitt drektige. Heldigvis har mange fått tilbud om å få prøve igjen i 2009. De Futurity Cup deltagerne hvis hoppene ikke ble drektig i 2008, ønskes velkommen til å prøve igjen i Futurity Cupen 2009-2011.
Kr 3000 vil da trekkes ut fra FC 2008 potten og overføres som påmeldingsavgift til 2009.
Til dere som har drektige hopper og ønsker å delta i FC cupen så fyll ut skjemaet som ligger her.
Påmeldingsavgiften er kr. 3000,- deltagere er ikke påmeldt før avgiften er betalt.
Styret har valgt å forlenge fristen til 28.02.2009.
Vi vil gjerne ha bilde av hoppen og hingsten som er brukt så vi kan legge det ut på nettet.
Futurity Cup 2009:
Styret i NAHF har valgt og gi ansvaret for å videreføre arbeidet med Futurity Cupen (FC) til en egen komité bestående av;
(i) Tommy Huseby (tel 909 90 463) tommy.h@online.no
(ii) Otto Berg (tel 219 64 385) otto@berg.fr
Kommiteen skal snarest mulig legge frem et opplegg for hvorledes den pågående FC skal planlegges, finansieres og gjennomføres og samtidig komme med forslag til hvorledes FC’en kan videreføres på en best mulig måte med siktemål å forbedre norsk araberhest oppdrett. Komiteens forslag skal godkjennes av NAHFs styre før gjennomføringen iverksettes.
Kommiteen skal holde NAHF medlemmene orientert via NAHF forumet og medlemsbladet. Medlemmene skal anmodes om å komme med sine meninger og ideer slik at NAF’s styre blir best mulig i stand til å treffe de riktige beslutninger med hensyn til fortsettelsen av FC’en.
Styret
v/ Marit Rakvaag
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post
Nette BådalBle Medlem: 07 Feb 2008
Innlegg: 152

InnleggSkrevet: 06 Jan 2009 14:12    Tittel: Noen tanker om FC og Nat Championship. Svar med Sitat

Hei.

Noen tanker om FC og Nat Championship.

Fc ble en umiddelbar suksess da den ble lansert 2006.

Den ble grunnlagt på noen få særdeles viktige faktorer som sittende styre den gang mente var oppskrift på suksess.
Skal man skape ”kvalitet” kommer det som regel ikke over natten,
men som et resultat av langsiktig og ikke kun ”rask profitt” tankegang.

Derfor ble det bestemt at FC skulle avholdes annet hvert år, dette fordi oppdrett av araberhest i Norge ofte må konkurrere med et husholdningsbudsjett og forståelig skal man koste en dyr bedekning, samt alle utgifter for å få vist ”den håpefulle” frem på best måte, koster dette mye penger.
Også fordi vi ønsket at dette skulle være ”eksklusivt”, vi kunne bygge opp forventningene!

Antall auksjonshingster skulle holdes med et lavt antall, ca mellom 7-10 stk, dette fordi kvalitet skulle stå i fokus, det skulle benyttes topp hingster som hadde bevist avls verdi, man hadde klare signaler fra ledene hingsteholdere i Europa at man gjerne ville bidra til Norge, men ikke hvert år!

FC skulle legges til Nat C for å heve dette showet, bygge opp om bla, bruksdelen og lage dette som en fest for Araberhestfolket i Norge.

Målet med FC var jo selvfølgelig at folket skulle by på auksjonshingstene som styret hadde bruk enormt av tid, kontakter og arbeid på å fremskaffe i dette nye konseptet.
Det var auksjonhingstene som skulle stimulere folk til å by, og dermed få en så høy pott som mulig for å legge gode føringer for kommende auksjoner. Dette skulle være hovedargumentet for at folket skulle grave litt dypere i lommen neste gang.

Med de endringene som har blitt gjort med FC frykter vi for at FC vil i løpet av få år vil få samme status og oppslutning som vi bla ser i Sverige.

At man skal opprettholde den fantastiske suksessen første auksjonsrunde bød på er urealistisk!

Man må regne med at det flater noe ut, men med faktor som økonomi (i en normal norsk husholdning der man bla skal håndtere finanskriser, ferier, ny salong etc.) kan man vanskelig forsvare å bruke 50.000 +/- hvert år for å delta. Som en målestokk bør se hvor mange hopper som bedekkes hvert år, og hvor mange av disse som igjen deltar på show! Vi er ikke mange som har regelmessig deltatt!


Nat Championship.

Det er utrolig trist å lese at dette ikke vil bli arrangert årlig slik som det var lagt opp til.

Nat C skulle etableres av mange grunner, det kan nevnes noen meget viktige:
- for nye, uerfarne etc. stimulere til å ta hesten på show i en mindre setting enn det Internasjonale B showet
- få i gang lenge etterspurte bruksklasser, bruke denne arena som markedsføring for bruksaraber
- for oppdrettere var dette en fantastisk mulighet til å få vist frem oppdrett nasjonalt
- FC skulle være med å lage dette til en folkefest og lage Nat C til et ”kvalitetsstempel”
- Norsk Araberhestforening ønsket å arrangere 2 årlige show fordi det ville stimulere flere til å satse på hestene sine, bedre argumenter for å sette hest i trening og skape et mål for den enkelte hesteeier!
- Norsk Araberhestforening hadde endelig greid å etablere en stabil og god økonomi slik at man hadde kunne legge ned nødvendig tid, krefter og innsats som man vet at show krever!
- Styret sin klare holding da det ble bestemt at Nat C skulle etableres var at dette skulle ha topp fokus og prioritet i 5 år, da skulle man vurdere om dette var ”liv laga”. Dette fordi man vet at det tar tid å få i gang nye tiltak, folk må få se konseptet, man må få prøve å feile!


Derfor er dette utrolig trist å se at dette uteblir.

I norsk målestokk er vi relativt store oppdrettere og er meget aktive. Den ene har dette som hobby, den andre er profesjonell, begge har hatt styreverv i flere perioder, reist mye, inn hest fra utland, kjøpt inn sed, etc.
En har ca 25 arabere på stall, driver profesjonell stall med ridning og show som grunnlag.
Vi selger hester fordi de også er gode bruks hester, derfor er dette meget negativt for oppdrettere da man mister en fantastisks arena å markedsføre hestene!
Man burde ta en titt på hva andre raseforeninger tilbyr, se fjording med sitt store NM, se hva Islandshest foreningen har greid å etablere, og vi BYGGER NED!

Norsk Araberhestforening har hatt god økonomi de siste årene, har hatt showkomitee som har stått på, dette er enormt viktig for å greie å trekke flere folk til vår fantastiske rase!

Vi opplever ofte å få spørsmål når vi markedsfører araberen om hvorfor evet en kjøper skal kjøpe en araber, er foreningen aktiv, hva arrangeres, dvs. hvordan satser man på rasen, husk at vi skal konkurrere med alle raser!

Vår påstand er at show del er for (oss) særskilt interesserte, i forhold til vår eventuelle kunder som ønsker en familiehest, og vil delta med denne på en måte hele familien kan ha glede av!

Dette er noen tanker, det er ikke ment som kritikk, men er bekymret!

Vi har stor respekt for sittende styret og beundrer pågangsmotet de har vist med den store, triste og tragiske uventede omveltningene som skjedde!

Håper på debatt, dette er viktig!!!


Med vennlig hilsen

Nette Bådal & Frode Flaten
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Marit RakvaagBle Medlem: 04 Jan 2008
Innlegg: 209
Bosted: Randaberg

InnleggSkrevet: 09 Feb 2009 18:29    Tittel: FC hingster 2009 Svar med Sitat

Nå har jeg fått melding fra Otto at hingstene skal være i boks neste uke.
det blir altså en gang i uke 8. Surprised
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post
Marthe HjelmelandBle Medlem: 08 Jan 2008
Innlegg: 8
Bosted: Hell

InnleggSkrevet: 18 Mar 2009 19:09    Tittel: Svar med Sitat

Hei Nette.

Jeg havnet ved en tilfeldighet inn på dine tanker bak FC og Nat. Show.
Jeg er enig i det du skriver. Kjekt å lese at flere har noen av de samme tankene som meg. Du ville ha en diskusjon rundt det, og håper mine tanker kan bidra litt? Confused

Jeg har også tenkt litt på det nat. showet. Det blir ikke noe nationalt show i år?
Når jeg tenker på hvordan fjordingene og mange andre raser har NM er jeg helt enig med deg at ikke araberhestene ikke har muligheten til å vise seg på samme måte. Er det bare meg, eller er norges syn på araberhest at den kun kan brukes til show?

Alle de jeg snakker med som ikke driver med araberhester ser ned på oss som har araber. De spør som regel hva man skal med en araber, de duger ikke til annet enn å se bra ut.
Jeg kunne virkelig tenkt meg å endre på det stempelet araberhesten har blandt de som ikke driver med araber. De kan brukes til så mye mer enn å bare se bra ut!

Jeg kunne virkelig ønske at vi kunne hatt Araberhest NM i lik skala som fjordhesten har! Hva er det de gjør som får dem til å lykkes så mye bedre enn oss? Er den eneste grunnen til dette at det kanskje ikke er så stor international oppsluttning rundt dem som det er om Araberen? Det må være andre grunnen enn dette? Er det noe her vi som har arabere i Norge kan lære av? Kan det ha noe med hvordan enkelte ser på kvaliteten på den gjennomsnittlige norske araberen å gjøre? Er ikke de små aktørene i markedet like viktige som de store?

Det er så mange araberhest-eiere som bruker hestene sine til annet enn kun show, som kanskje kvier seg til å stille de ut. Det er noe de ikke har deltatt på tidligere, og går inn på ukjennt teritorium. Jeg har hørt flere si at det ikke er noen vits å stille ut sin araber fordi den kun blir brukt til ridning. Det virker på meg som om at det er to grupperinger... Enten show eller bruk. Er det kun jeg som har denne oppfattningen? Jeg vil ikke ha enten eller, jeg vil ha både og! Ved å ikke ha noe nat. show føler jeg at man satser på enten eller...

Jeg er så utrolig glad for at det nå skal bli et regionalt show i Midt-Norge. Endelig har jeg mulighet til å bli med på et show jeg føler meg komfortabel til å delta på. Det er ikke hovedfokus på show, men likestillt med bruksklassene. Har ihvertfall en plass å starte for å se om utstilling med min lille araber er gøy og spennende for oss begge.

UTROLIG bra tiltak spør du meg!!!! Very Happy

Jeg gleder meg til å se nye og erfarene folk på regonalt show, og håper at mange ønsker å delta. At ved å sette igang noe i nærmiljøet kan skape en større oppsluttning rundt araberhest både når det kommer til bruks-og show egenskaper. Kanskje slike små show kan føre til at flere ønsker å delta på Nat.show og Internationale show også.

Jeg håper det etter hvert vil bli en større oppsluttning rundt et nationalt show også enn det det har vært de siste årene.Hilsen Marthe
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Elin M. EllingsenBle Medlem: 21 Mai 2008
Innlegg: 15

InnleggSkrevet: 26 Mar 2009 09:26    Tittel: Svar med Sitat

Hei Marthe.

Ville bare svare deg litt angående ridning og araberhest. Jeg har vært medlem i araberhestforeningen i ca 15 år og har alltid brent for ridningen.

Vi forsøkte for en del år tilbake å arranger Prøve NM på Kongsberg, litt i tråd med de klassene som EM for araberhester gikk i men litt under i vanskelighetsgrad. Til tross for alt arbeidet ble vi til slutt nødt til å avlyse hele arrangementet. Det var for få startende i de fleste klassene, det vil si at vi hadde en eller to hester som meldte på i hver klasse. Vi satte opp en del hester fra Olympos for å lage noen klasser der vi i alle fall kunne ha fire deltagende, men selv da skar det seg for en måtte melde avbud og det var det.

Vi lagde rideklasser på det Nasjonale showet på Bryne. Her klarte vi å fullføre dressuren, men i sprang var det kun to påmeldt så her gikk alle klassene ut.

Hvis vi skal arrangere noe som ligner på et NM bør det være en viss standard på konkurransene. Vi kan ikke arrangere et NM i LC og LB dressur og 40 cm sprang. Dette er jo helt for dumt. Dessuten må ryttere ha lisens, hesten må være registrert i Rytterforbundet og det bør stå litt respekt av klassene vi starter i ellers blir det bare å latterliggjøre rasen vår.

Når vi er ute og starter klassisk ridning med araberhestene våre møter vi mye fordommer og det er ikke alltid like lett å stå opp og forsvare denne rasen for jeg må selv innrømme at noen ganger er det dårlig det som vises fram.

Vi har i mange år vært så heldige å ha Olympos på banen. De har stilt opp i dressur, sprang, galopp og på show med hestene sine. Men Titti og Knut er også gått lei av fordommer som man møter på konkurransebanene.

Norsk Araberhestforening arrangerte i vinter et ridekurs for alle interesserte hos Titti og Knut Hamre på Kongsberg. Titti starter Grand Prix, hun har startet NM, hun har startet EM for araberhester og hele familien har dratt hjem premier fra EM. Titti og Albion startet NM lag dressur for Drammen og Omegn rideklubb.
Men selv med denne merittlisten var det ikke nok påmeldte til kurset for araberhestfolket.

Jeg har selv vært med som tilskuer når Titti har hatt kurs for andre, da er det fullt.
Dette forteller meg bare enda en gang at medlemmene i NAHF er ikke interesserte nok i klassisk ridning. De som rir aktivt i distanse er kjempeflinke og de kommer høyt opp på alle lister, rytterne vinner i utlandet og er flott representanter for rasen.

Kanskje vi bare må stikke fingeren i jorden å si at vi faktisk ikke har et høyt nok antall ryttere på et slikt nivå at det kan la seg gjøre å arrangere et NM. I alle fall ikke i de nærmeste årene.

Jeg vet i alle fall av erfaring at det er dyrt å brenne for arrangementer for, det er ofte ildsjelene som sitter igjen med regningen når de andre ikke stiller opp og stevnet må avlyses.

Det blir dessuten vanskeligere og vanskeligere å bli tatt seriøst med araber på konkurransebanen, vi har selv en nydelig kåret hingst som står på Ski og blir startet sprang. Han har tidligere startet dressur og vunnet tom opp til LA5 Ble også Vestlandmester i konkurranse med ridehestene.
Nå er manen klippet og ikke et ord til noen om at det er en fullblodsraraber. Han blir vist fram som sportsponni og ingen nevner et ord om hvilken rase han egentlig er. Dette fordi treneren hans kjenner alt til den negative omtalen araberhesten får.

Araberhesten har i ridehest miljøet fått rykte på seg for å være en hysterisk hest som folk springer rundt med i et tau og så er det jo noen da som er utrolig utholdende...... Jeg ser ikke at vi kan klare å snu denne oppfatningen som andre har fått med det første, og faktisk så vet jeg ikke lenger om det er noen vits i å forsøke. Det er lettere å få seg en ridehest, enn alltid å måtte forsvare det man elsker høyest.

Hilsen Elin
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Marit RakvaagBle Medlem: 04 Jan 2008
Innlegg: 209
Bosted: Randaberg

InnleggSkrevet: 21 Feb 2010 00:00    Tittel: Nytt medlem i FC komiteen. Svar med Sitat

Styre har den glede å meddele at Frode Flaten har takket ja, på vår forespørsel om å bli medlem i FC komiteen.
Vi gleder oss til neste sesong med spennenede hingster!!

Marit Rakvaag
Styreleder
NAHF
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post
David WarnerBle Medlem: 21 Nov 2012
Innlegg: 1

InnleggSkrevet: 21 Nov 2012 06:37    Tittel: Svar med Sitat

Nå har jeg fått melding fra Otto at hingstene skal være i boks neste uke.
det blir altså en gang i uke 8.
_________________
D_avi_D
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Inger K. ThronrudBle Medlem: 20 Apr 2008
Innlegg: 16

InnleggSkrevet: 21 Nov 2012 20:30    Tittel: Svar med Sitat

Sitat:
Når vi er ute og starter klassisk ridning med araberhestene våre møter vi mye fordommer og det er ikke alltid like lett å stå opp og forsvare denne rasen for jeg må selv innrømme at noen ganger er det dårlig det som vises fram.


Kanskje overraskende for noen, men jeg har nå starte dressur med min araber i 11 år. Da hovedsakelig i regi av NRYF, med et par unntak som under Nasjonalt Show på Flateby og Linnesvollen. Og en tur til Skandinavisk Rideshow for Araberhester.
Vi starter nå MA og regner med å hoppe ut i PSG (Prix St. George) i 2013
Og uten untak får vi faktisk bedre resultater på stevner i regi av NRYF.

Jeg er også selv dressurdommer og har dømt i 4 eller 5 år nå og ser svært sjelden arabere på dressurbanen. Men jeg ser derimot alt for ofte flotte ridehester som vises svært dårlig frem. Så det er på ingen måte noe "araberfenomen".

Jeg har aldri opplevd fordommer i forhold til at jeg rir araber. Snarere tvert i mot får jeg mye skryt av hesten. Og jeg har aldri lagt skjul på at han er araber.
Riktig nok er han ikke den mest rasetypiske araberen men dog.
Men som alle andre har jeg opplevd dommere som ikke liker hesten/ekvipasjen, eller dommere som ikke ser rittet. Sånn er desverre dressurmiljøet.

En ting er sikkert: uansett hviken gren man bedriver kan man ikke være hårsår når man holder på med hestesport.
_________________
Med vennlig hilsen

Inger Kathrine & Zarak
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
rihamBle Medlem: 13 Nov 2014
Innlegg: 1

InnleggSkrevet: 13 Nov 2014 07:59    Tittel: Svar med Sitat

Jeg har sendt inn bilder i slutten av desember, men fikk ikke noe svar på mailene mine. Lurer på om de er mottatt? Jeg fikk ikke beskjed av hotmail at de ikke er levert.

Det er så lite motiverende å bidra med noe som helst når man ikke kan få et svar.. trenger ikke en lang svarbrev altså..bare en "OK, takk" eller en "nei takk" hadde holdt..
Eller er det jeg som er for krevende?
_________________
riham
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Forum Hovedsiden -> Generell Diskusjon
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

pornfiles